Kuvituskuva: koneoppiminen

Koneoppiminen – mitä se mahdollistaa?

Koneoppimistuotteilla voidaan helpottaa yrityksessäsi myyjien, asiakaspalvelijoiden ja markkinoijien työtä. Kun yritykselläsi on käytössä paljon dataa, koneoppimisen osaamisemme avulla voimme automatisoida sen analysointia ja luoda räätälöityjä työkaluja markkinoinnin ja myynnin tueksi – esimerkiksi datan analysoinnin nopeuttamiseksi ja markkinoiden ennustamiseksi.

Räätälöimme koneoppimistuotteen aina asiakkaan tarpeen mukaisesti. Lopputuote riippuu siis siitä, minkälaista dataa asiakkaalla on käytettävissä sekä minkälaista tietoa ja ennustettavuutta asiakas toivoo saavansa.

 


KOneoppiminen (1)

 

Koneoppiminen

Koneoppiminen (machine learning) on tekoälyn (artificial intelligence) osa-alue, jonka tarkoituksena on parantaa ohjelmiston toimintaa saatavilla olevan pohjatiedon ja käyttäjien toiminnan perusteella. Koneoppimista käyttävä ohjelmisto siis kehittyy sitä enemmän, mitä enemmän sitä käytetään. 

Tämän vuoksi koneoppiminen on erityisen tehokas apu mallinnuksessa. Koneoppiminen vaatii kuitenkin suuren datamäärän, jonka vuoksi koneoppimista ei aina voida hyödyntää.

Koneoppimisen teknologioita hyödyntävät esimerkiksi

  • hakukoneet
  • erilaiset suositusalgoritmit
  • sähköpostin roskapostisuodattimet

Miten koneoppimistuote rakennetaan ja mitä se vaatii?

Rakennamme koneoppimistuotteen alusta loppuun yhdessä asiakkaan kanssa. Alkuvaiheessa tärkeintä on selvittää:

  • mihin käyttöön palvelu tai tuote tulee
  • mitä toiminnallisuuksia valmiissa palvelussa tulee olla
  • mitä dataa on käytettävissä
  • mitä dataa tarvitsemme, jotta saamme irti liiketoimintaa hyödyttäviä tuloksia

Koneoppimistuotteen rakentamiseen tarvitaan dataa mielellään erilaisista tietolähteistä. Kun tiedämme, mitä tarvitsemme, etsimme ja esikäsittelemme tarvittavan datan. Rakennamme sopivat rajapinnat ja liitännät datalähteisiin ja pidämme huolen, että data on luotettavaa ja pysyy ajantasalla.


Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin tutkitaan yhdessä mikä on sinun yrityksesi kannalta paras ratkaisu!