Datastrategia (5)

Datastrategia – liiketoiminta edellä

Toimiva datastrategia kulkee käsikädessä yrityksesi liiketoimintastrategian kanssa. Sinun ei siis oikeastaan tarvitse tietää muuta kuin se, mitä haluat data avulla saavuttaa. Siitä eteenpäin suunnittelemme yhdessä toimivat mallit ja tekniset ratkaisut datan keräämiseen sekä stepit tavoitteiden saavuttamiseen. 

Dataa yritykselläsi varmaankin jo on. Datastrategia auttaa valjastamaan sen täyden potentiaalin. Meidän näkökulmastamme liiketoimintastrategian on kuitenkin aina oltava datastategian ohjenuora.

Ne tavoitteet, joita olet yrityksellesi asettanut, ohjaavat sitä, minkälaista dataa tarvitset ja minkälaisiin ongelmiin tekoälyn keinon voidaan tuoda ratkaisuja. Datastrategia ja sen myötä mahdollisiksi tulevat tekoälyn ratkaisut ovat molemmat sijoituksia, joiden tarkoituksen on tuottaa – joko suoraan tai välillisesti lisäämällä tietoa ja tehostamalla toimintaa.

Liiketoiminnan tavoitteita voidaan tukea hyvin monenlaisilla datan keräyksillä, joten monesti on tehtävä valintoja ja priorisoitava. Yksi hyvä tapa onkin tehdä isomman kuvan suunnitelman lisäksi lyhyemmän aikavälin tavoitteita.

Näistä lyhyen aikavälin tavoitteista voidaan aloittaa datan hyödyntämisen pilotointi, jota on helppo myöhemmin laajentaa isomman kuvan tavoitteisiin. 


Datastrategia mahdollistaa tekoälyratkaisut

Mikä datastrategia?

Datastrategia on yrityksellä tai organisaatiolla oleva suunnitelma datan säilömisestä, käyttämisestä ja hyödyntämisestä. 

 


Ota yhteyttä!

Mitkä ovat sinun liiketoimintasi tavoitteet, joita haluat tulevaisuudessa edistää? Ota yhteyttä, niin aloitetaan datastrategian tekeminen yhdessä jo tänään!